Toneelavond Nut & Genoegen 10 maart 2018

Zaterdag 10 maart 2018 was er weer de jaarlijkse toneelavond met bal na in het Trefpunt de Dorsvloer. Anders dan de voorgaande jaren werd het toneelstuk dit jaar niet opgevoerd door de ‘eigen’ toneelgroep maar door de toneelgroep van Kerkwerve. Een optreden van de ‘eigen’ toneelgroep bleek dit jaar niet haalbaar om organisatorische redenen. De toneelgroep van Kerkwerven bracht het stuk ‘Herrie in het Hospitaal van Edward Bastiaanse op de planken’. Een hilarisch stuk dat met veel enthousiasme en overtuiging werd uitgevoerd en waaruit bleek dat het een hechte toneelgroep is met jarenlange ervaring. Het ca. 100 koppige publiek in de zaal vermaakten zich gezien de uitbundige reacties uitstekend.

Het stuk ging over Sjaak Schellekens en Dirk Gommers die op dezelfde kamer naast elkaar liggen in het ziekenhuis voor min of meer dezelfde klacht. Sjaak probeert zoveel mogelijk te profiteren van de geboden zorg en is nog niet van plan het ziekenhuis te verlaten. Zuster Cornelia heeft hem door en probeert hem zo snel mogelijk weg te krijgen. Dirk heeft andere problemen, neef Frits Gommers en zijn vrouw Lydia proberen op allerlei slinkse wijzen hem zijn geld af te troggelen.

De patiënten worden behandeld door dokter Gerard de Laat, die achter de wulpse zuster Marieke aanzit. Wanneer ze betrapt worden en Dirk bij de dokter om hulp komt vragen bedenkt dokter de Laat een nogal ongebruikelijk plan zodat iedereen in één klap van zijn zorgen verlost is!

De rolverdeling was:
Adrie van Leenen  als Sjaak Schellekens
Jaap van de Panne als Dirk Gommers
Leendert van der Sluis als Dokter Gerard de Laat
Astrid van Sorge als Zuster Marieke
Conny Kloet als Zuster Cornelia
Wesley van der Spek als Frits Gommers
Heleen van den Berge als Lydia Gommers
Regisseur:                  Anja Goudzwaard
Souffleur:                 Nelleke van de Sande
Grime:                        Maja Schilperoort

In de pauze werden er twee door de leden gebakken taarten verloot en na afloop van het stuk werd de toneelgroep op originele wijze, met een creatieve uiting van Heleen, bedankt voor hun geboden spel.

[masterslider alias=”ms-6″]


Posted

in

by

Tags: