Toneelavond Nut 2019

Zaterdag 23 maart 2019 was er weer de jaarlijkse toneelavond met bal na in het Trefpunt de Dorsvloer. Dit jaar werd het toneelstuk weer opgevoerd door de enthousiaste ‘eigen’ toneelgroep bestaande uit zes vrouwelijke en twee mannelijke spelers. Na een periode van drie maanden intensief repeteren onder de inspirerende leiding van Koos van Gastel als regisseur, brachten zij het blijspel ‘Te Veel Dames’ van Liesbeth Rodenburg op de planken. Een hilarisch stuk dat met veel enthousiasme en inzet werd uitgevoerd met een klinkend resultaat. En dat mag heel bijzonder worden genoemd omdat twee spelers voor de eerste keer op het toneel stonden. Het ca. 140 koppige publiek in de zaal leefde volop mee en vermaakte zich gezien de uitbundige reacties  uitstekend.
                     
Het stuk ging over Joop, een oudere weduwnaar, woonachtig in Huize Lantzaat. Hij heeft een kneuterig appartement en gezellige buren, maar hij mist een vrouw in zijn leven en daarom laat hij zich ‘aansluiten’ bij een dating site: Geriacontact.nl. Dat is tenslotte modern en hoe moeilijk kan het zijn? Best wel heel moeilijk, want Joop heeft geen verstand van computers en dat enge afdelingshoofd, met een geheel eigen agenda, mag het niet weten. Bovendien zoekt Joop maar één vrouw en heeft hij moeite met kiezen. Gelukkig komt alles goed met behulp van een bolletje wol, een stofzuiger en een paar goedbedoelende bemoeials.

De rolverdeling was:

Joop Kalfsbeek                    :  Gerard Barendse
Jeannette Paarlhoender     :  Linda Bevenlander
Leida de Graaf                     :  Floortje van de Spek
Jeffry Mus                           :  Frans Kok
Willy van Os                          :  Irene Flinterman
Hetty Lelieveld                     :  Diana de Vlieger
Samantha Assenberg           :  Jessica Hage
Lammy Lelieveld                   :  Marjolijn ten Doesschate
Reservespeler                       :  Heidi van Elzingen
Regisseur                               :  Koos van Gastel
Souffleuse                          :  Pita van Beemen
Grime                                    :  Sjaan v Gameren, Marjan Berkel, Ellen de Oude                 

In de pauze werd door Corrie van Stee de drie, door de leden, gebakken taarten verloot. Na afloop van het stuk nam het publiek met een warm applaus afscheid van de spelers die daarna door Heleen elk afzonderlijk in het zonnetje werden gezet. Ook de souffleuse en de grime werden door Heleen bedankt evenals Koos die als regisseur de groep tot een eenheid wist te smeden. De hele spelersgroep werd tot slot op originele wijze, met een creatieve uiting van Heleen, bedankt voor hun optreden. Dit keer in de vorm van een taartpunt met inhoud als symbolisch afscheid van de taarten die zij, noodgedwongen, in de komende seizoenen bij hun repetities zullen gaan missen.

Na de toneelvoorstelling verzorgde het duo Jeelz de muziek waar veel bezoekers van genoten. Met een dansje en onder het genot van een drankje en zelfs op het laatst nog een polonaise was het heel gezellig en konden we na afloop terugkijken op een heel geslaagde avond.

[masterslider alias=”ms-7″]


Posted

in

by

Tags: