OBS ‘De Klimop’

Onze school, OBS De Klimop, te Dreischor is een dorpsschool binnen een kleine kern van zo’n 1000 inwoners. De school wordt momenteel bezocht door ongeveer 70 leerlingen. Deze leerlingen zijn verdeeld over 3 combinatiegroepen: groep 1/2/3, groep 4/5, en groep 6/7/8. In groep 4/5 en groep 6/7/8 werken momenteel fulltime leerkrachten, in groep 1/2/3 werken twee leerkrachten. De directeur is op dinsdag, woensdag en donderdag aanwezig. Met betrekking tot de leerlingenzorg werkt een van de leerkrachten een dag per week als IB-er (Intern Begeleider). Dit schooljaar is dat op de donderdag.

Binnen de school is er aandacht voor zelfstandig werken van leerlingen en het werken vanuit  gerichte instructie per vak. Hierbij starten de leerkrachten met instructie per les en gaan de leerlingen daarna met de verwerking aan de slag. De leerkracht werkt vervolgens dan weer meer als begeleider, dan weer meer sturend of meer instruerend.

De sfeer op school is goed en het team hecht veel waarde aan een goede sociale omgang met elkaar, zowel tussen leerlingen onderling als tussen leerkrachten en leerlingen. Om dit steeds goed te laten verlopen werken we met het programma ” Goed van Start”. Ook wordt de Kanjer-aanpak gebruikt. De leerkrachten hebben hiervoor de Kanjerscholing gevolgd.
Daarnaast heerst er op De Klimop een sfeer van: plezier maken kan en mag, maar er dient ook hard gewerkt te worden als dat nodig is.


Posted

in

by

Tags: