150 jarig jubileum Nut en Genoegen 27 januari 2018

Het NUT & GENOEGEN bestaat  150 jaar!

Vorig jaar kon je in deze krant  lezen dat het bestuur van het Nut & genoegen al  maanden bezig was met de voorbereidingen van het 150 jarig bestaan van deze vereniging. Nu is deze avond alweer voorbij. Hieronder een verslag over deze feestavond.

De uitnodiging naar de leden werd enkele weken voor deze avond verstuurd. Hierin stond hoe uniek het is dat onze vereniging al zolang bestaat. Dat het genoegen een belangrijke plaats heeft ingenomen, maar dat “het nut” nog steeds hoog in het vaandel staat. In de P.Z.C. stond een leuk artikel met een prachtige foto en ook de Wereldregio maakte er  werk van.

Zaterdag 27 januari kwamen er ruim 8o mensen op de uitnodiging af.  De zaal zag er gezellig  en feestelijk uit. De tafels  stonden in groepjes en 3 kraampjes sierden de zaal op. Hierop kwamen  hapjes die door leden bereid waren. Bij binnenkomst kreeg iedereen koffie of thee met een stukje babbelaarscake waar 150 op stond.  Enkele muzikanten van de Dreischorse band Schor speelden muziek op de  achtergrond. Een feestelijk begin.

Corrie van Stee, de voorzitter, heette iedereen van harte welkom. Zij gaf het woord aan Peter Vleugel. Hij was het archief ingedoken en had in de archiefdoos van het Nut heel wat gegevens over het ontstaan en het verloop van de lange geschiedenis gevonden en kon daarover heel wat vertellen. Daarna kwamen de glazen met champagne de zaal binnen en brachten we een toast uit op de jarige vereniging. Een fotoquiz met foto’s van objecten in en om Dreischor werd uitgedeeld. Hiermee mochten ze tijdens de pauze samen  aan de slag gaan.  Ook konden ze naar de kraampjes gaan en kiezen wat voor lekkers ze bij het borreltje wilden eten. Wat een variatie aan lekkernijen stond daar klaar!  De muziek speelde weer leuke muziek, waarbij iedereen gezellig met elkaar kon kletsen.

Na de pauze was er een optreden van Zeeuwse Sien. Op het podium stond een tafel klaar met 5 stoelen eromheen. Sien maakte het geheel gezellig door een sanseveria op de tafel te zetten en nodigde 3 mensen uit om met hen samen iets over de vereniging te weten te komen. Ze verzon daar leuke sketsjes  bij. Lauw de Jager: oud-voorzitter, Kees van Langeraad en Ed Dijst: 2 leden, zaten bij haar aan tafel. Het was heel leuk om hen samen bezig te zien. Aan het eind van haar voorstelling hield zij nog een heuse verloting. De avond was bijna voorbij. Tijd om iedereen te bedanken. Heleen van der Linde nodigde iedereen die zijn steentje had bijgedragen op het podium: Peter, Sien met haar 3 mannen, muzikanten, baktsers en vooral het bestuur. Zij hadden  er  samen een schitterend geheel van gemaakt en  kregen daarvoor een ster als bedankje. Met het aansteken van sterretjes werden alle medewerkers  onder een luid applaus bedankt voor hun inzet. Een feestelijke avond werd afgesloten.

Er waren nog heel veel hapjes en veel mensen hadden nog zin om daar iets lekkers  bij te drinken. Daardoor bleven heel veel mensen nog lang genoeglijk met elkaar kletsen. De muziek droeg ook zijn steentje nog bij en vermaakte de mensen  met hun fijne muziek. Het 150 jarig jubileumfeest  was bijzonder geslaagd!

[masterslider alias=”ms-76″]   


Posted

in

by

Tags: