Muziekvereniging Crescendo

Muziekvereniging Crescendo is op 1 april 1901 opgericht. Tot 1976 werd er in harmonie bezetting gespeeld en vanaf die tijd tot heden in fanfare bezetting.

Nog nooit zijn zoveel leden gelijktijdig actief geweest binnen de vereniging. Het bestuur, dirigent en alle leden zijn hier heel erg blij om en vanzelfsprekend enorm trots op!Waar andere muziekverenigingen de grootste moeite hebben “het hoofd boven water” te houden”, is Crescendo een zeer bloeiende vereniging. Het totale ledenaantal, inclusief de leerlingen, bedraagt per 1 oktober 2011 maar liefst 50…en dat voor een dorp van amper 1.000 inwoners.

Crescendo staat midden in het sociale dorpsleven, denk hierbij aan het geven van concerten, medewerking verlenen tijdens de Kerkdienst in de NH-kerk en aan de Vlasdag. Ook bij de intocht van St. Nicolaas, Kerstklanken en de opluistering van het Wijnfeest is Crescendo muzikaal te horen.

Wat ligt hier allemaal aan ten grondslag. We hebben een actief en collegiaal bestuur, een professioneel kader (dirigent) en een tevens professionele opleiding, zowel door de Zeeuwse Muziekschool als door onze eigen verenigingsopleider. Ook hebben we een actief jeugdbeleid, goede contacten met de basisschool en kunnen we beschikken over een ruime repetitiezaal in het Dorpshuis.

Ik hoop hiermee dat u een goed, algemeen beeld heeft van Crescendo. Voor meer gedetailleerde informatie verwijs ik u graag door naar de verschillende tabbladen op onze website www.crescendo.nl

Riet van der Weijde, voorzitter Muziekvereniging Crescendo


Posted

in

by

Tags: