Gladheidsbestrijding

Gladheidbestrijding

Afgelopen weekend is er een pak sneeuw gevallen en bleef de temperatuur onder 0. Naar verwachting blijft het de komende 1,5 week vriezen.
Zaterdag, toen de eerste de sneeuw naar beneden kwam, zijn de strooiwagen op pad gegaan om de hoofdwegen begaan te houden. Als gemeente hebben we een vaste strooiroute. Dit zijn de hoofdwegen die de kernen op ons eiland bereikbaar houden. We strooien namelijk niet op alle wegen. Voorlopig blijven we ons inzetten om de hoofdwegen op het eiland zo veilig en begaanbaar mogelijk te houden.

Waarom strooien we niet overal?
We hebben niet de capaciteit en het materieel om overal te strooien. Daarom hebben de hoofdwegen onze prioriteit. Daarnaast strooien we alleen de wegen waar het effect het grootst is. Met alleen zout strooien ben je er namelijk niet. Zout moet in het ijs gereden worden. Kortom, als er weinig of geen verkeer overheen rijdt gebeurt er ook niks.

Vanaf zaterdag 8 februari worden de hoofdwegen goed bijgehouden. In combinatie met het verkeer wat eroverheen rijdt blijven deze wegen veilig en schoon.

Strooien op de overige wegen?
De wegen en straten naar de hoofdwegen toe zijn wel glad. Zolang het niet gaat dooien blijft dit ook zo. Zout strooien nadat de sneeuw is gevallen en er een laag ijs ligt, lost de gladheid niet op. Het minimale verkeer in deze straten verspreidt het zout niet of te weinig om het ijs en sneeuw te doen
dooien.

We doen hier dan ook een beroep op inwoners en organisaties om zelf bijvoorbeeld de stoep of een ingang begaanbaar te houden.


Posted

in

,

by

Tags: