Brandweer

Hulpverlening in de breedste zin van het woord.

Dat is waar blusgroep Dreischor voor staat. Dertien mannelijke vrijwilligers (en één vrouw in opleiding) staan 24 uur per dag, 7 dagen in de week paraat om waar nodig hulp te verlenen aan mensen of dieren in nood.

Dit gebeurt gemiddeld 10 à 15 keer per jaar. Variërend van het blussen van een brand, het bevrijden van mensen uit voertuigen tot het zagen van bomen indien deze gevaar opleveren.

Om deze taken goed uit te kunnen voeren oefenen wij elke maandagavond van 19.30 tot 21.30.

Tijdens deze oefeningen passeren alle facetten van het brandweervak de revue. Op deze manier zorgen wij er voor dat we altijd een oplossing hebben om mensen (en dieren) in nood te helpen.

Naast het serieuze werk is er binnen de blusgroep Dreischor ook volop aandacht voor het sociale vlak. Met enige regelmaat worden er activiteiten georganiseerd om de saamhorigheid en het wederzijdse begrip te vergroten. Je moet tenslotte met elkaar een calamiteit (kunnen) bestrijden!

Lijkt het jou wat om kennis te maken met de blusgroep Dreischor? Stap op een maandag avond gewoon eens binnen en zie zelf hoe de brandweer je leven kan verrijken.

Bellen kan natuurlijk ook: 06-22694431


Posted

in

by

Tags: